Přihlásit se

Hraničáři putování Skandií

"Ve stínech hor postavy tajemné. Důvěra, odvaha, přátelství vzájemné." Rodič a dítě 13-15 let

Jedinečné dobrodružství ve Skandii pro rodiče a dítě!

Dobrodružství v horách volá!

Autorská myšlenka kurzu Hraničáři putování Skandií stojí na kombinaci zimní přírody a jemných ctností. Nabízíme vám kurz pro dvojici rodič a dítě v daleké severské přírodě. Průvodci vám budou zkušení instruktoři, kteří už tuto trasu několikrát prošli. 

Inspirací je pro nás série fantasy knih Hraničářův učeň od Johna Flanagana.

Co je cílem kurzu?

Podpoření vzájemnosti ve vztahu rodič a dítě silnými prožitky v zimní přírodě.

Posílení samostatnosti dětí pomocí učení hraničářských dovedností a ctností.

Posílení důvěry rodičů ve schopnosti dětí při pobytu v zimní přírodě a později v reálném životě

Povzbuzení vzájemného vztahu pomocí času stráveného spolu v partě podobně naladěných dobrodruhů.

____________________

Pro koho je kurz určený?

Kurz je určen pro dvojici – rodič a dítě. Věk dítěte by měl být v době konání hlavní části kurzu 12-16 let. Není potřeba, aby jste byli super sportovci, ale ovládat průměrně jízdu na běžkách bude nutné, stejně jako nadšení pro nové dobrodružství:)

____________________

Co nás čeká?

Putování „poslední divočinou Evropy“, zasněžené hory a lesy, sámské vesničky, večerní ohně, zpívání, vaření na sněhu, zodpovědnost, sebeúcta, vytrvalost, spolupráce, odvaha. Legrace a jedinečné společenství. A když nám bude přát štěstí, budeme sledovat barevné divadlo na nebi.

Termíny kurzu:

Hraničářský sněm (prolog) 10.-12.1.2024
Krkonoše – pátek až neděle 3 dny

Putování Skandíí (expedice) 21.3.-6.4.2024
Švédsko – Laponsko 17 dní

Cena:

Cena kurzu je za dvojici rodič a dítě.

Kurz pro vás připravujeme dobrovolnicky bez nároku na honorář a vaše účastnické poplatky slouží jen k pokrytí nákladů. Cenu volíte sami v rozmezí od 35.600 Kč do 39.900  podle toho, kolik chcete a můžete zaplatit. Vyšší částky do rozpočtu kurzu nám umožní vymazlenější drobnosti pro program kurzu.

Platbu proveďte na účet č. 2800951794/2010 Variabilní symbol 254571, do poznámky doplňte vaše jméno, příjmení a název kurzu.

Pokud je ve vaší životní situaci tato částka příliš vysoká, můžete se obrátit na Lipnický stipendijní fond, kde můžete požádat o příspěvek na účastnický poplatek. Jak požádat o příspěvek? Na adresu reditel@psl.cz pošlete co nejdříve žádost, která bude obsahovat popis vaší situace a představu o výši stipendia spolu s názvem kurzu, o který máte zájem. Nezapomeňte uvést vaše jméno, adresu, věk a datum.

Účastník přihlášením na kurz bere na vědomí, že se jedná o kurz výběrový

Přihlášení neznamená automaticky přijetí do kurzu. Aby byla skupina pestrá, snažíme se z přihlášených zájemců vybrat tak, abychom měli vyvážený počet maminek, tatínků, starších a mladších dětí atp. O přijetí či nepřijetí na kurz vás budeme včas informovat.

Stornopoplatky z celkové výše účastnického poplatku:

Pro stanovení výše stornopoplatku je rozhodující datum doručení žádosti.

Neúčast ze zdravotních důvodů není nijak speciálně zohledněna. Je považována za standardní neúčast dle podmínek výše.

____________________

Co je a co není v ceně kurzu:

Program Prologu a kurzu. Doprava do Švédska a zpět. Půjčení back country lyží + bot + hůlek. Pojištění rodič a dítě. Náklady na materiálové a programové vybavení, program a programová překvapení v rámci Prologu i kurzu, technické a bezpečnostní zajištění po celou dobu trvání kurzu, lékař po celou dobu kurzu.

____________________

Často kladené otázky:

Dlouholeté zkušenosti ze zimních kurzů a loňský průzkum s našimi dětmi nám ukázal, že je to možné. Že je možné plnohodnotný zimní kurz uspořádat v daleké Skandii. Noční ohně a polární záře jsou nezapomenutelnou chvíli, můžete je prožívat také!

slot gacor
slot thailand
https://bridgejunks.com/
slot thailand
https://dramalist.org/